Exploring New York City

Wat een geweldige stad, zoveel energie krijg ik van deze plek. Ik heb me in tijden niet zo gevoeld. Opnieuw besef ik me wat nieuwe ervaringen doen met een mens. Ik kom los van mijn normale leven en leefritme… in ontspanning!

Op een zonnige dag namen we de Ferry naar Dumbo, een prachtige plek langs de East River tegenover downtown Manhattan. Vanaf een park aan het water konden we de stad prachtig zien. We zagen de gebouwen, hoe groot New York is, het OWTC, hijskranen die aan het werk waren om de stad nog groter te maken. Altijd in beweging. Het was een heel ander gezicht dan toen we door de stad liepen.

Dumbo gaf ons een ander perspectief op de stad. En dat deed de hele NY-trip met mij; het bracht mij op afstand van m’n normale leven. Een leven waar ik door de dagelijkse drukte eerlijk gezegd bijna niet over nadacht. De grote lijnen waren al duidelijk. Door de reis in New York borrelden er vragen bij me op: Ben ik bezig met wat ik wil? Waarom doe ik wat ik nu doe? En wat wil ik eigenlijk?

Ben ik bezig met wat ik wil? Waarom doe ik wat ik nu doe? En wat wil ik eigenlijk?

Normaal gesproken zijn m’n dagen vol en gestructureerd: ik sta vroeg op om met veel plezier en energie aan het werk te gaan. Thuis zorg ik dat het huis op orde is, dat er boodschappen zijn en de kleding schoon is, het eten op tafel komt en dat het ’s avonds ook weer netjes is. En elke avond ben ik een uur aan het ‘rommelen’, zoals ik dat noem, voor de werkdag daarna. M’n hoofd zit vol met praktische zaken. Ik merk dat het me heeft veranderd en ik minder spontaan en flexibel ben geworden. Ik vind het lastig om vanuit deze plek een visie te vormen voor mijn leven. Wie ben ik eigenlijk? En wat heb ik de wereld te brengen?

In New York ontdekte ik dat ik af en toe afstand moet nemen en misschien wel uit m’n comfortzone moet komen, om vanuit een ander perspectief naar m’n leven te kijken. In ontspanning nadenken over wie ik ben en wat ik wil. Ja, dat heb ik af en toe nodig. En dan gaan later de hijskranen wel weer aan het werk, om verder te bouwen. Maar dan weet ik in elk geval waaraan.

Herken jij dat gevoel om vast te zitten in je dagelijkse bezigheden? Ben je op de plek waar je wilt zijn of op weg naar de plek waar je wilt komen? Ik hoor graag jouw gedachtes en hoe jij hiermee omgaat!

Plaats een reactie