Op stap in DE droomstad!

Na al die verhalen over the concrete jungle New York City, zijn we in mei 2016 eindelijk zelf naar Amerika gereisd om de stad te ontdekken. Tien dagen tussen de grote gebouwen, gele taxi’s en de opvallend snel lopende New Yorkers. Wat een beleving!

Op de dag dat we aankwamen scheen de zon volop en gingen we direct naar Central Park. Volgens mij heb ik de hele dag met m’n mond half open naar boven lopen staren! Wat een indrukwekkend gezicht; het prachtige groene park met op de achtergrond de hoge gebouwen van Manhattan.

Lang leve de metro – ze bracht ons naar alle hoeken van de grote stad: van het imponerende Ground Zero tot het uitgelaten Times Square. We werden fan van de grote pizzapunten en verliefd op een Japanse parel: Ippudo. We hadden het restaurant opgezocht voor ‘Ramen’ – een Japans noedelgerecht – maar werden weggeblazen door al hun Japanse gerechtjes, waaronder de Hirata Buns… Wat een genot!

Na elke dag verwonderen en slenteren kwamen we ‘thuis’ op onze hotelkamer met prachtig uitzicht op ‘Our City’. Hier konden we nog verder dromen over onze avonturen. Het leven in New York zette me ook aan het denken. Ik begon vanuit een ander perspectief te kijken naar mijn leven en de keuzes die ik maak. En zo maakte ‘The City that never sleeps’ iets wakker in mij… In mijn volgende blog vertel ik hier meer over.

Wat is het laatste (moment / plaats / gebeurtenis of persoon) dat in jou iets heeft wakker gemaakt? Ik ben altijd zo dankbaar voor dat soort momenten en ben erg benieuwd hoe jij dat beleeft!

Plaats een reactie