VLOG 11 – Van angst voor de sportschool tot sportaholic!?

Leg-extensions, de dumbbell press, een sumo squat, de kettlebell deadlift. Tot een paar weken geleden had ik géén idee wat ik me bij deze termen voor moest stellen. Inmiddels heb ik ook mijn vocabulaire wat ‘gestretched’, want ik ben de uitdaging aan gegaan met… de sportschool.

Een plek voor sterke mannen en vrouwen, mensen die hun lijf willen trainen om nog sterker te worden of om af te vallen. Niets voor mij dus. Ik voel me prima, ik ben niet te dik en niet te dun. Ik denk niet dat ik aan m’n 10.000 stappen kom elke dag, maar…  I consider myself healthy! En toch was daar die kriebel. Want wat vinden mensen nou toch leuk aan die sportschool, het trainen, jezelf een (paar) uur uit te putten en zo met je lichaam bezig te zijn? Als zoveel mensen het doen, dan moet het wel wat hebben.

Want wat vinden mensen nou toch leuk aan die sportschool?

Een kriebel kan soms al genoeg zijn. En dan nieuwsgierigheid laten winnen van een spanning om iets nieuws te doen. En ook dromen najagen begint volgens mij met het luisteren naar mezelf. Wat wil ik? En hoe klein of groot het ook is, wat ik wil is zo belangrijk om gelukkig te zijn. Net als Lennart en Romée: een kriebel om iets samen te doen bracht hun passies bij elkaar (hout en creatief bezig zijn) en het denken in mogelijkheden (waar kunnen we goedkoop materiaal vandaan halen) brengt hen dichter bij hun droom: geld verdienen met wat ze leuk vinden! Ze zijn gewoon gestart, ze zijn gewoon begonnen!

Dromen worden geen werkelijkheid als ik niet start. Als ik niet probeer, ontdek, val en weer opsta en geniet van de ontdekkingstocht. En het kan verrassend uitpakken. Ik geniet van het sporten én voel me zelfs op m’n gemak in de sportschool! Echt waar, want ik begon mijn sportschoolavontuur met 5 proeflessen en ik heb gisteren les 11 t/m 15 bij Jerry geboekt, zodat ik tot de reis elke week zijn coachende woorden zal horen: ‘schouders ontspannen’, ‘ga door’,  ‘kom op, je kunt het’. – “Top, juist!”

Wat ben ik blij met mensen die me inspireren en motiveren om te gáán.

Wat ben ik blij met mensen die me inspireren en motiveren om te gáán. Om misschien wel verder te gaan en te komen dan ik zelf had gedacht. Daarom ik wil jou ook uitdagen om je kriebel te volgen en je dromen na te jagen. En ook voor ons dromers geldt; ‘ontspan; ga door; kom op, je kunt het!’ Zo kom je verder.

Plaats een reactie