VLOG 12 – Koninklijk dromen – Hoe maak ik van mijn passie mijn beroep?

Koningsdag 2017, 10.10 uur.  Mama appt me deze foto met het onderschrift “Josine?”

“Yep! That’s her 🙂 Dat je haar herkent!”, stuur ik terug terwijl ik de televisie aanzet en naar Koffietijd zapp. “Ja, ze lijkt ook op Máxima”, schrijft mama. Haha, ja, dat lijkt ze zeker. En op de 50e verjaardag van onze koning, mag zij haar droom leven: vertellen over haar idool Máxima en haar mode.

Een gouden combinatie?

Josine en ik ontmoetten elkaar tijdens de introductieweek van onze nieuwe opleiding. Zo open en geïnteresseerd in alles (bijna naïef) als ik was, zo leek zij destijds al een duidelijke focus te hebben. Ze was fan van prinses Máxima en beheerde daarvoor al haar eigen website. Ze kon goed schrijven, veel onthouden en goed onderzoeken. Josine wist al veel eerder dan ik waar ze goed in was en dat wilde ze combineren met haar koninklijke passie. Een gouden combinatie? Nu, 5 jaar na ons afstuderen, zou ik zeggen dat het vorstelijke combinatie is. 

Wat vind ik het leuk om haar de laatste jaren ‘in actie’ te zien op tv en haar dan te zien stralen als ze praat over onze Modekoningin Máxima. In mijn proces en project Dreams Come True Now vind ik het interessant om in gesprek te gaan met mensen die ook hun droom najagen. En ik moet de laatste tijd vaak denken aan Josine. Ik ben benieuwd naar haar verhaal, naar waar de droom ooit begon en hoe ze is gekomen waar ze nu is.

Blijven volhouden

Ze heeft er hard voor gewerkt, tegenslagen gehad en geknokt om daar sterker uit te komen. Dat, samen met een vleugje geluk, zorgt dat zij haar droom leeft. Ik bewonder Josine om haar focus. Ze houdt consequent haar aandacht vast op haar droom. En houdt vol. Blijven volhouden.

Van mijn ontmoeting met Josine heb ik drie dingen geleerd.

  1. Blijf dichtbij jezelf, volg je gevoel en je hart
  2. Focus en werk hard voor wat je wil
  3. Trampolines zijn fantastisch

Ja, ook nummer 3 is belangrijk. Niet alle dingen die ik leer of dromen die ik heb, hoeven groot te zijn! Naast succesvol worden in de dingen die ik leuk vind, wil ik ook een huis met een tuin en een trampoline.

Durf jij je te focussen op je droom en er hard voor te werken? Spring op de trampoline, hoe harder je springt, des te hoger je komt!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie