VLOG 19 – Een alternatieve route…

Met het ‘ontbijt’ van het hotel achter m’n kiezen verlaat ik San Francisco. Dag mist, dag Golden Gate Bridge! Ik ben klaar voor nieuwe plaatsen, ontmoetingen en avonturen!

Ik heb een lichte kriebel in m’n buik. Een golf van enthousiasme, spanning en verwachting. Mijn eerste roodtrip is begonnen! Gelukkig stelt de rit mij niet teleur. Sterker nog; de wijngaarden, de wegen door de bergen en de kleine typische Amerikaanse plaatsjes zijn prachtig.

Na een heerlijke rit komen we aan in zonnig Napa (zeg: Neppa, niet Naapaa). OK, de tour over de wijngaard is zonder ons vertrokken, maar er is genoeg wijn voor ons om te proeven! En midden op de dag is een prima moment. Al valt de wijn een beetje tegen, het is een leuke ervaring om in de bekende wijnstreek in Californië de lokale wijnen geproefd te hebben.

We worden geleid over een prachtige, echt adembenemende, weg.

We vervolgen onze rit naar Redding. We slingeren door de bergen. En nee, dat komt niet door de wijn, maar omdat we de afslag naar de Highway voorbij zijn gereden. De TomTom is nèt een tikkie te traag en onduidelijk voor ons. We balen en schelden wat op het ding, want ons navigatiesysteem zegt dat we een alternatieve route moeten nemen. Maar al snel slaat onze stemming om. We worden geleid over een prachtige, echt adembenemende, weg door de bergen, bossen en langs meren… Dit hadden we niet willen missen!!

Op het moment dat ik deze blog aan het schrijven ben over routes, het volgen van de TomTom en  afslagen nemen, zie ik een vergelijking met mijn eigen leven. Soms voelt het irreëel dat ik m’n baan heb opgezegd. Zeker de laatste dagen komen er gedachten in m’n hoofd als ‘moet ik niet weer gewoon een baan nemen net als iedereen? Moet ik niet weer normaal gaan doen?’.

Ik ben misschien de standaard afslag van ‘carrière maken’ voorbij gereden en volg niet de geplande route die het systeem (navigatie of de samenleving) aangeeft, maar wel de richting van m’n hart. Mijn eigen koers, die wellicht niet iedereen begrijpt. En, man, wat heb ik een prachtige route gevonden. Het brengt me op wegen die ik niet had gezien of voorspeld. Ik kies voor een route waar ik meer kan ontdekken van wie ik ben en wie ik mag zijn, de weg hoe ik mijn dromen kan najagen. En wie weet wat de route die niet over de snelweg gaat nog meer voor mij in petto heeft. Soms is het nemen van een andere afslag niet erg. Het kan verrassend en vernieuwend zijn en me op hele bijzondere plekken brengen. Er zijn meerdere wegen om op m’n eindbestemming te komen.

Deze reis doet me beseffen dat ik op de juiste weg ben om op mijn bestemming te komen.

In dit geval was de bestemming Redding. Een prachtige Airbnb: een ruime kamer met een Kingsize bed, een prachtige badkamer met dubbele douche én JACUZZI. Een plek waar we kunnen ontspannen, genieten en tot onszelf kunnen komen. En is dat ook niet mijn persoonlijke eindbestemming? Dat op de plek waar ik ben, ik mezelf kan zijn, kan ontspannen en genieten van wie ik ben en wat ik heb. Deze reis en tocht doen me opnieuw beseffen dat ik op de juiste weg ben om op die bestemming te komen.

Ik hoop dat jij ook van deze reis genoten hebt en dat ook jouw richting je mag leiden over een prachtige bergweg met vergezichten.

Much love, Vera xxx

Volg ons op ons avontuur en abonneer/subscribe je hier gratis op Youtube. Wees deel van onze reis!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie