VLOG 21 – Van tegenvaller naar watervallen

Met een volle tank voor een vier uur durende autorit verlieten we onze onze mini-spa in Redding. We waren heel benieuwd naar onze volgende stop: Lake Tahoe. Deze plek hadden we toegevoegd aan onze roadtrip op aanraden van een collega van Jordi, die had gezegd dat het de mooiste plek was die hij ooit had gezien. Dat beloofde wat!

We waren positief, enthousiast en hadden zin om deze – voor ons allebei – nog onbekende  plek te gaan ontdekken. Alleen het weerbericht zag er niet zo goed uit. Net die paar dagen dat wij er zouden zijn, waren er flinke regenbuien met een portie onweer voorspeld en daarna zou het weer droog en zonnig zijn.

We hadden een prachtige rit gehad langs mooie natuur en door de bergen. Toen we Lake Tahoe naderden, pakten donkere wolken zich samen. Het begon langzaamaan wat te spetteren. We kwamen aan in een stortbui. Ons hotel stond in een toeristische plaats met allemaal grote hotels.En direct bij het openen van de autodeur voelden we de koude lucht al. Bah, dat viel allemaal tegen. Dit hadden we niet verwacht. En onze kamer was echt een flink stuk kleiner dan onze Airbnb in Redding. We zaten ergens achteraf in een gebouw en keken uit op een muurtje.

We waren aangemoedigd om blijdschap en dankbaarheid te vieren

Ik was moe van de rit, ik had het koud en het hotel en het toeristische viel me tegen. Wat voor ons beide een mooie verrassing had moeten worden, was een teleurstelling. Mopper, mopper… maar gelukkig was daar mijn wijze man! In Bethel Church waren we aangemoedigd om blijdschap en dankbaarheid te vieren. Elke dag. En Jordi herinnerde me eraan hoe belangrijk het is om dat juist te doen op momenten dat het tegenvalt, minder gaat en tegenzit. Dus ik veranderde m’n gedachten. Ik was dankbaar dat we eten hebben, schone kleding om aan te trekken, een plek om te slapen, dat we deze reis konden doen. Het veranderde m’n hart en stemming direct! En nog steeds probeer ik elke dag dankbaar en blij te zijn met m’n leven. En het beïnvloedt m’n humeur en blik elke keer weer op zo’n positieve wijze. Heel fijn, probeer het maar. 🙂

We kregen de volgende dag het cadeau dat de regen veel later losbarstte dan was voorspeld. Het was een fantastische dag waar we ontzettend hebben genoten van de natuur, elkaar en de tijd in de auto. Met als hoogtepunt in de stortregen bovenaan een waterval staan, echt met z’n tweetjes. Er was geen toerist te bekennen! Doodeng, maar super bijzonder. Wat een avontuur!

Lake Tahoe is inderdaad een prachtige plek, met het mooiste natuurschoon. Ik had het niet willen missen. Ik ben dankbaar dat wij samen deze reis maken. Het is letterlijk onze droom die uitkomt.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

BewarenBewaren

Plaats een reactie