VLOG 23 – SIMPELWEG ADEMBENEMEND

De nacht bij de Yurt was magisch mooi. We stonden buiten op ons terras, in the middle of nowhere, en keken naar de prachtige sterrenhemel. Om ons heen hoorden we geluiden van allerlei dieren. Het was best griezelig om in het pikdonker in de natuurlijke leefomgeving van beren, coyotes en allerlei ander soort wildlife te staan… YAY for adventure!

YAY for adventure!

Na een epische nacht begon de dag met een koude douche (voor Jordi) en een warme kop koffie (voor mij). We scoorden onderweg naar Yosemite de meest lekkerste donuts die we ooit gegeten hadden! Yeah, we waren meer dan klaar voor een prachtige dag in misschien wel het mooiste natuurgebied van Californië.

We betraden het natuurpark via de fantastische ingang ‘Arch Rock Entrance’ (zie linker foto) en al gauw doemden achter de bomen grootse bergen met rotsblokken op. Zo hoog. Zo groots. Het intense groen tegen de enorme rotspartijen, enorme watervallen, adelaars die rondvlogen, herten die er graasden. Om de zoveel meter waren er plekken langs de weg waar we konden stoppen met de auto om ons weer te vergapen aan een nieuw uitzicht. Het was fan-tas-tisch!

Na uren rijden en kijken in Yosemite kwamen we aan bij het uitkijkpunt waar we de bekende berg ‘El Capitan’ konden zien. Vanaf de parkeerplaats zag ik slechts een gedeelte van het uitzicht, maar het was al zo groot. Het was te groot voor me. En terwijl Jordi al naar het uitkijkpunt liep, bleef ik wat tegen de auto aan hangen. Ik voelde me zo klein en bijna geïntimideerd door de natuur. Kan dat? Ik wist het niet, maar de natuur zette me letterlijk stil.

de natuur zette me letterlijk stil
Nadat ik me bij Jordi had gevoegd, hebben we zeker nog een uur op het muurtje gezeten bij het uitkijkpunt voor El Capitan. Gewoon, zitten en kijken. Ik kon maar niet aan het uitzicht wennen. Het was zo abnormaal mooi, weids, groots. Ik heb een nieuw, dieper respect gekregen voor de natuur, voor onze wereld. Wat is het prachtig. Wat is er veel leven en schoonheid in de nacht. Wat kan stilte indrukwekkend zijn. En wat kan de natuur ontroerend zijn. De wereld is pure kunst.

En ik maar denken dat ik een stadsmens was… Wouw.

Deze dag deed me beseffen dat ik mezelf niet zo goed ken als ik altijd dacht. Dat er naast zoveel moois in de natuur, ook nog genoeg in mezelf te ontdekken is. En misschien is die ontdekkingstocht nog wel een veel groter avontuur. Het is heerlijk wat reizen met me doet. Ik zie niet alleen nieuwe dingen om me heen, maar ik leer zoveel over mezelf.

Volg ons op ons avontuur en abonneer/subscribe je hier gratis op Youtube. Wees deel van onze reis!

Much love!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 gedachte over “VLOG 23 – SIMPELWEG ADEMBENEMEND”

  1. Als je eenmaal gaat ontdekken hoe adembenemend mooi de natuur is kom je er nooit meer van los, maar dat kan je dan ook niet meer. De natuur is de adem van God en is voor ons geschapen om er van te genieten en tot rust te komen. Blijf nog een poosje genieten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie