VLOG 27 – 5 tips om dromen waar te maken

Een half jaar geleden zette ik een belangrijke stap in een nieuwe, onbekende richting. Ik geloofde dat het goed was om voor mezelf te beginnen en mijn eigen werk- en groeiproces zelf richting geven. In deze blog deel ik hoe ik deze stap heb kunnen zetten en geef ik 5 tips over hoe je dromen waar kunt maken.

   1. Het grote plaatje

Jordi en ik hebben ons afgelopen winter een weekendje teruggetrokken om een ‘visieweekend’ te hebben. We zijn bewust uit onze vertrouwde omgeving gegaan en zochten een plek op waar we konden ontspannen: Center Parcs. We waren daar om uit te rusten, te genieten en samen te dromen. We hebben gesproken over wie we zijn (identiteit), wat we willen (en dromen) en hoe we onze identiteit en dromen meer tot uiting kunnen laten komen. We hebben naar ons leven gekeken en zijn eerlijk naar onszelf geweest: leven we nu het leven wat we willen en op welke punten is het goed om verandering te brengen? De wens om met Dreams Come True Now te starten is daar geboren, in Center Parcs.

Als het geloof er niet is, is en blijft de droom een lege fantasie

   2. Geloof in je dromen

En toen kwam een belangrijk element: het geloof in mijn dromen. Ik moest loslaten dat ik de eerste tijd waarschijnlijk geen geld zou verdienen (schuldgevoelens) en mijn ongeloof, dat ik het misschien niet kon (excuses). ‘If you can dream it, you can do it’ – is een bekende uitspraak. Alles staat of valt bij of ik geloof dat waar ik van droom, ook werkelijkheid kan worden. Dat ik het voor me zie, dat mijn leven anders kan zijn dan dat het nu is. Dit is het begin voor het ontwikkelen van visie. Maar als het geloof er niet is, is en blijft de droom een lege fantasie.

   3. Vernieuw je manier van denken

Ik geloof dat het zó goed is om altijd nieuwe dingen te blijven leren. Om leergierig te zijn, te vernieuwen en te ontdekken. Bij mijn vorige baan merkte ik dat er weinig nieuws uit mijn handen kwam: mijn takenpakket stond vast. Maar ik wilde groeien. Ondanks dat ik dat wilde, bleef ik eerst binnen veilige grenzen denken aan wat ik kende of al een beetje kon. Om verder te groeien moest ik mezelf een nieuwe manier van denken aanleren. Ik deed meerdere, kleinere, nieuwe dingen, zoals video’s produceren, concepten bedenken, vloggen (spreken) en bloggen. Op mijn oude werk werd ‘schrijven’ altijd aangestipt als mijn zwakke plek: waarom zou ik mezelf niet uitdagen om dat te veranderen? Door mezelf in een nieuwe situatie te brengen, heb ik nieuwe kanten van mezelf leren kennen en heb ik mijn leven verrijkt. Ik heb na zes maanden bijna 30 blogs geschreven en video’s geproduceerd! Dat had ik een jaar geleden nooit gedacht…

   4. Verruim je kaders

Ik heb ontdekt dat het is goed om mezelf in (kleine) dingen uit te blijven dagen en risico’s te nemen. Om iets te doen waar ik vooraf m’n twijfels over heb of ik het wel leuk zal vinden. Om de kans te nemen dat iets mislukt of dat ik faal. Iets doen waar ik bang voor ben, haalt me uit mijn sleur en comfort. Ik geloof dat als ik kleine stappen buiten mijn comfortzone durf te zetten, dat het makkelijker wordt om ook grotere stappen zetten. Stappen die mijn leven zullen verrijken en me dichter bij mijn droomleven zullen brengen.

Als ik moeilijkere momenten meemaak, worden mijn verlangens duidelijker

   5. Werk hard

Ja, ook hard werken hoort erbij. Ik wil volharden in mijn droom. En ik doe mijn best om alles uit mezelf te halen om mijn droom te verwezenlijken. Ik heb ontdekt dat de beste strategie niet is om steeds van strategie te wisselen, maar om te volharden in de richting waar ik in geloof. En zeker als ik moeilijke momenten doorleef en overwin, worden mijn dromen en verlangens groter en duidelijker.

De laatste week heeft vooral ‘geloof in je dromen’ heel erg door m’n hoofd gespeeld. Het is zo belangrijk om in je eigen dromen te geloven. Weet je (nog) wat jouw dromen zijn? Heb je er geloof voor? Durf je stapjes te zetten en ervoor te werken? Want ik geloof dat dromen niet voor later zijn, maar voor nu. Dreams Come True Now!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie