VLOG 28 – Create the life you always wanted

Las Vegas is één groot circus. Het is waanzinnig, extreem en buitensporig. Ook al ben je er misschien niet geweest, je hebt vast wel een indruk van deze gemaakte droomwereld. En we vonden het boeiend om daar een paar dagen in geleefd te hebben, om heen en weer geslingerd te worden tussen diverse ‘scheppingen’ in de hotels en casino’s. Alles was tot in de puntjes uitgedacht en ontworpen en niets verraadde dat we eigenlijk midden in de woestijn waren.

We waren erg onder de indruk van de maakbaarheid van de stad. En wat heeft het een lokkende kracht: uit alle hoeken van de aarde reizen mensen naar deze plek. Het fascineert, maar inspireert het ook? Om eerlijk te zijn voelde ik me niet altijd even thuis in de stad. Het kostte me een hoop energie om te verwerken dat er continu van alles op me af kwam. Maar ik probeer op de plek waar ik ben, ook al is het niet mijn ideale wereld, er het goede uit te halen. Me te laten inspireren. Dat is ook een kunst.

‘Las vegas’ is Spaans voor ‘de weilanden’. Het gebied had destijds een grote aantrekkingskracht omdat het er groen was, groen in het midden van een droge woestijnvlakte. De extravagante stad is vervolgens in de loop der tijd uit het niets opgebouwd tot wat het nu is.

Wat zijn de weilanden in mijn leven? De mensen, plekken, het werk, de hobby’s waar ik energie van krijg, waar ik groei, waar ik bloei? Kan ik die ‘weilanden’ ook gebruiken om mijn eigen leven op die plekken – waar ik gelukkig ben – meer te bouwen?

Voor Jordi en mij is reizen iets waar we gelukkig van worden en wat we graag meer zouden doen. We kunnen niet ons leven ineens stopzetten en zomaar fulltime reizen. Net als dat in Vegas niet alle hotels in een dag gebouwd zijn (dat kan bij Monopoly zelfs niet?). Dat gaat stapje voor stapje. En misschien heb ik geen invloed op alle factoren van mijn leven. Maar het begint bij de droom. Het begint bij mijn visie voor mijn leven: hoe zou ik willen dat mijn leven eruit zou zien?

Hoe zou ik willen dat mijn leven eruit zou zien?

Het is een grote vraag. En wat ik wil met mijn ‘hele leven’, weet ik om eerlijk te zijn zo één, twee, drie ook niet, maar van kleine stukjes weet ik het wel. En als ik weet waar ik heen wil, helpt het me om keuzes te maken die in de richting zijn van mijn doel. Door erover te dromen en praten, ervoor te sparen om het vervolgens te plannen en te boeken hebben wij onze droom uit laten komen.

Waarom zou ik het niet doen? Wat heb ik te verliezen? Of heb ik juist iets te winnen? Want om te winnen, moet ik meedoen. You make it happen. Create the life you always wanted! En net als Vegas, zal het een grote aantrekkingskracht hebben op anderen als ik mijn dromen waar durf te maken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie