VLOG 29 – Een nieuwe auto kopen !!

Een paar weken geleden zijn Jordi en ik teruggekomen van onze roadtrip door Amerika. We hebben daar veel met elkaar gesproken over wat we mee willen nemen van onze reis naar huis, over hoe we onze ervaringen vasthouden. We wisten dat dat lastig zou worden, omdat ‘het normale leven’ direct zou beginnen. Het laatste wat we wilden, was wat we op reis hadden ervaren, stilletjes in Amerika achter zou blijven en dat de ‘dagelijkse sleur’ ons leven zou overnemen.

Het mooiste van de reis, was de vrijheid die we ervaarden. We waren zo gelukkig dat we met onze auto konden we gaan en staan waar we wilden. Het kostte ons geen moeite. Terwijl we thuis er vaak tegen langere afstanden op zagen en trillend in een lawaaiige auto zaten, genoten we daar juist van de lange ritten en elkaars gezelschap. Na twee maanden rondrijden in Amerika was het duidelijk dat onze eigen auto’s niet meer pasten in onze situatie thuis. Ik had mijn Ford gekocht om naar mijn werk in Amersfoort te kunnen rijden, maar dat was verleden tijd. Het was tijd voor iets nieuws. Een auto met meer comfort om makkelijker afstanden af te leggen naar familie.

Toen we weer een paar dagen thuis waren, hebben Jordi en ik onszelf een paar vragen en doelen gesteld om ons niet direct te laten meeslepen in de dagelijkse bezigheden van werk, afspraken en verwachtingen. We besloten om ons voornemen om te kijken naar een nieuwe auto niet uit te stellen. De auto werd voor ons naast een praktische vooruitgang, ook een symbool voor verandering die de reis ons heeft gebracht. Want als er iets is wat helpt om verandering door te voeren, is het om dromen concreet te maken en actie te ondernemen.

Een nieuwe auto werd een symbool voor verandering die de reis ons heeft gebracht

Ondanks dat we het heel erg spannend vonden om na een dure reis weer een bak geld uit te geven, wisten we dat een nieuwe auto veel impact kon hebben om iets van die vrijheid van onze reis mee te nemen naar huis. Natuurlijk zal een auto zelf niet de grote verandering brengen waardoor ons leven er totaal anders uit komt te zien. Maar, omdat het zo tastbaar is, kan de auto ons eraan blijven herinneren aan waar die symbool voor staat: vrijheid! Onze vrijheid! Ons verlangen naar avontuur en het ontdekken van nieuwe plekken. En ook om met zoveel gemak naar de mensen te gaan waar we ons thuis voelen.

Dromen moet je doen

We zijn ontzettend blij met onze Juke! We glijden over de weg en kunnen elkaar weer goed verstaan op de snelweg 🙂 Het voelt goed om wat belangrijk is in mijn leven aandacht te geven. Om dromen, de realiteit van morgen te maken. Dromen moet je doen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie