VLOG 3 – Waar ik 2 weken na mijn ontslag tegenaan liep…

Wat leer ik veel de laatste tijd! Ik mag voor Dreams Come True Now alles zelf bedenken én doen! Vlogs maken, berichten schrijven, posts plaatsen op Facebook en Instagram, onderzoeken hoe anderen hun dromen najagen. En dat is dan mijn WERK! Een droombaan met ongelooflijk veel vrijheid. Het is hard werken om alles op te zetten, soms zit ik tot laat in de avond nog achter mijn computer. Ik leer veel nieuwe dingen, wat me extra tijd en energie kost. Daarom wilde ik deze week tijd nemen om te ontspannen, zodat goede ideeën en creativiteit op konden borrelen.

Op maandag zat ik heerlijk met m’n boeken op ons terras en ‘s avonds volgde ik een webminar over online marketing. Enthousiast startte ik dinsdagochtend met het toepassen van wat ik geleerd had. Het ging niet helemaal zoals ik wilde en ik stak uren in een korte video. Ik verloor mijn ontspannen gevoel. Ook op woensdag leverden uren werk me niets op. Ik zei de afspraken met m’n zus en vriendinnen af, want ik had te veel werk en te weinig tijd. BAH!

Als ik vriendschap belangrijk vindt, waarom besteedde ik er dan geen tijd aan?

Woensdagavond tijdens het Lion King diner kwamen we erachter dat ik helemaal niet bezig ben met de dingen die ik wil doen! Wat waardeloos – want het idee van mijn ontslag en Dreams Come True Now was om te gaan doen wat ik wil doen. Als ik vriendschap belangrijk vindt, waarom besteedde ik er dan geen tijd aan? Vlak voor de voorstelling begon, appte ik mijn vriendin dat ik onze afspraak toch door wilde laten gaan. En dat voelde goed!

Toen ik later die week gezellig met mijn zus over de pier van Wijk aan Zee liep, zei ze tegen me: ‘Als je doet wat je wilt doen in het kleine, is het makkelijker om hetzelfde te doen in het grotere.’ Touché! Als ik in mijn dagelijks leven het mezelf niet gun om te doen wat ik wil doen, hoe kan ik dan verwachten dat ik dat voor grotere dingen wel doe? Ik heb deze week flink gestoeid met mezelf over de dingen die ik wilde. Het is moeilijker dan gedacht, maar wat voelt het fijn om tijd te maken voor leuke dingen met leuke mensen.

Tot slot nog even de quote van Jordi, die ondanks dat ik ‘m erg grappig vind, toch wel heel waar blijkt te zijn!

Je moet doen wat je leuk vindt, om succesvol te worden in de dingen die je leuk vindt!

Lukt het jou om te doen wat je wil, hoe groot of klein het ook is?

Plaats een reactie