VLOG 31 – Onvergetelijke nacht in het wilde westen

Wat een pareltje, een cadeau, een droom die uitkwam: Dreamcatcher, in Monument Valley, was voor één nachtje ons thuis. Wat een bijzondere plek waar wij twee dagen mochten genieten!

Ik ben zo blij dat we niet de hele reis van te voren gepland hadden. Dan waren we hier niet geweest, want pas op reis hadden we bedacht dat we graag naar het ‘Wilde Westen’ wilden. Tijdens het zoeken naar Airbnb’s stuitten we op dit schattige Indianenhuisje midden in de prachtige, rode natuur van Utah. Kon het waar zijn, dat wij hier zouden slapen? Wij konden het niet geloven. ‘Dreamcatcher’ was nog maar voor één nacht beschikbaar in de komende weken. Alles was volgeboekt en precies de nacht die wij nog open hadden staan, was de woning vrij. Razendsnel hebben we geboekt; dit droomhuisje moesten we pakken. Het was een cadeau, een groot cadeau, en we kregen het zo in onze schoot geworpen. 

Deze plaats was zo uniek, ik kan het met niets vergelijken. Het zand had een warme gloed, de rode rotsen om ons heen waren immens groot, het uitzicht was fantastisch. Dik ingepakt met een warm indianenkleed hebben we op een grote, ronde schommel genoten van de zonsondergang. Het was ontroerend mooi.

Toen het later echt helemaal donker was, zijn we naar buiten gegaan en genoten we van de prachtige sterren, die helder straalden boven de donkere woestijnvlakte. Zo magisch. Een uniek spektakel. Ik heb nog nooit zo iets moois gezien.

Na een korte nacht werden we vroeg wakker van onze wekker. Die hadden we supervroeg gezet, ruim voordat de zon op zou komen. We installeerden onszelf en de camera’s voor de zonsopgang. En wéér werden we weggeblazen door de schoonheid van het uitzicht van de rode vallei. Dit zijn momenten die voor altijd in mijn geheugen gegrift staan, die niet te vergelijken zijn met wat dan ook, die ik niet had willen missen. Het was zo perfect dat zelfs een poepende hond in ‘onze tuin’ daar niets aan af kon doen.

Ik houd normaal gesproken van vooruitdenken, plannen en zekerheid organiseren. Dat heb ik van jongs af aan al gehad. Maar ik heb ontdekt, dat als ik flexibel ben en inspeel op wat er gebeurt, het zomaar kan gebeuren dat ik word wegblazen door het onverwachte. Er zijn kansen die ik dan alleen kan pakken. Die uniek zijn, die impact hebben op mijn leven. Wat ben ik dankbaar voor deze plek, dat ik daar de natuur op een unieke manier mocht meemaken en bewonderen. Bij onze Dreamcatcher. 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Plaats een reactie