VLOG 33 – Handletteren voor beginners

Ik ben verbaasd. Overrompeld en verrast. Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen maken na één les handletteren.

Ik had de workshop handletteren van Amber loves Design al een paar keer op m’n Facebooktijdlijn en op Instagram voorbij zien komen. Het leek me ergens heel erg leuk om te doen, maar aan de andere kant ook weer niets voor mij. Ik vind mezelf niet creatief als het gaat om knutselen, ontwerpen en tekenen. En ik ken zoveel mensen in mijn omgeving die daar echt talent voor hebben. Toch had ik die kriebel, wat zou het tof zijn om het te leren en zelf te kunnen.

Jordi had de workshop ook gezien en zei tegen me: ‘Waarom ga je die niet samen met Tamar volgen?’. Dat was net het duwtje wat ik nodig had! Tamar leek het ook leuk om te doen en allebei hebben we ons ingeschreven voor de creatieve kerstworkshop. Ik had er zin in, maar vond het ook wel heel erg spannend. Nieuwe dingen zijn altijd een beetje eng. Hoe zal het gaan? Vind ik het leuk? Zal ik falen? Er zijn altijd anderen die beter zijn dan ik, ga ik niet af?

Ruim twee weken van te voren was ik al bezig met het bedenken van dé perfecte quote. Na uren nadenken, googlen en zoeken op Pinterest had ik 5 pagina’s vol met kerstteksten en quotes over dromen. Ik was onzeker en een tikkie perfectionistisch: ik wilde het zo goed doen: ik wilde geen flater wilde slaan op de workshop als ik me niet goed had voorbereid. De voorbereidingen vond ik erg leuk en lukten ook wel, als ik er maar aandacht aan gaf.

De dag van de workshop was aangebroken! De kamer was prachtig versierd in kerststijl, het rook naar zelfgemaakte taart, de waren tafels gezellig gedekt, er lagen heel veel leuke handletteringboeken op de tafel en er hing een ontspannen en gezellige sfeer. Amber was enthousiast en had veel zin in de workshop en nam in het begin al meteen wat spanning bij me weg. Ze zei dat het niet erg was om fouten te maken, dat handletteren een vaardigheid is die groeit bij veel oefenen en dat zij de uitdaging had om ons naar huis te laten gaan met iets waar we trots op konden zijn. Dan moest het vast goedkomen!

Het lastigste vond ik om te beginnen. Ik had een wit vel papier voor me liggen: en hoe begin ik? Na wat schetsen op een ander papiertje kwam ik erachter dat het belangrijkste is om gewoon de eerste lijn zetten met potlood. En dan gaat het eigenlijk vanzelf! Het was zo leuk om deze workshop te volgen! Dankzij de goeie tips van Amber ben ik – precies zoals zij van te voren had gezegd – met een mooi resultaat de deur uit gelopen! Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen. Het is niet erg om iets spannend te vinden, als het me uiteindelijk maar niet tegenhoudt om iets niet te doen. Ik vind het zo leuk om hier mee bezig te zijn! Thuis heb ik de afgelopen dagen al veel geoefend en heb ook deze kleine video opgenomen die ik als promo heb gebruikt voor deze Kerstvlog. Ik heb een nieuwe hobby gevonden!

En nu is het kerst! Ik hoop dat je hele gezellige kerstdagen hebt! Enne… What happens under the mistletoe, stays under the mistletoe. Behalve als het gaat om dromen, want die zijn er om waargemaakt te worden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie