VLOG 34 – Een goede start van 2018

Happy new year! 2018 is begonnen! Ik wens je een…

De jaarwisseling en de eerste dagen van een nieuw jaar vind ik altijd bijzonder, maar ook gek. Een heel nieuw, leeg, open jaar: als een groot leeg doek dat nog helemaal beschilderd gaat worden. En elk jaar ben ik ook weer zenuwachtig als de laatste minuten van het ‘oude’ jaar wegtikken: Wat staat me te wachten? Wat gaat er komend jaar gebeuren?

Op sommige gebeurtenissen heb ik geen invloed, maar op meeste momenten van mijn leven ben ik de regisseur, maak ik de keuzes en bepaal ik de richting. Het blijft een uitdaging om die regiseursplek in mijn leven in te nemen. En daarom ben ik blij dat ik in 2018 gebruik ga maken van de Passion Planner! Deze agenda gaat me niet alleen helpen om de dagelijkse to-do-lijstjes (of tadaaa-lijstjes) af te werken, maar stimuleert me ook om mijn doelen en dromen concreet te maken en ze van tijd tot tijd te reflecteren.

Om dat te kunnen doen, is het allereerst belangrijk om te weten wát die dromen en doelen zijn. Door het opschrijven ervan denk ik na over waar ik wil zijn en wat ik echt belangrijk vind. Dit gaat veel dieper dan een jaar starten met ‘goede voornemens’, maar geeft de richting aan en laat zie wat van waarde is in mijn leven. En daarom deel ik ook deze video, hoe persoonlijk onze Passion Roadmap ook is, om ook jou uit te dagen om verder te dromen dan je goede voornemens.

Ik vond het nog knap lastig om in 5 minuten ook heel groot te denken en tot de kern te komen: wat wil ik écht. Maar nadenken met een tijdsperiode helpt me wel om te focussen en concreet te worden. Het idee van Passion Planner is dat je dit voor jezelf doet, maar ik vond het interessant om het samen met Jordi toen, om samen te praten over wat we willen. Gelukkig bleek dat we aardig op één lijn zaten, ik weet niet wat we anders hadden gedaan?. En Jordi had ook een aantal verlangens opgeschreven waar ik niet aan gedacht had, maar wat ik wel erg tof zou vinden. Het was heel inspirerend om mijn (en onze) dromen op te schrijven en daarover te praten.

Het is vandaag 4 januari, een paar dagen later inmiddels. Ik had niet verwacht dat ik zo regelmatig zou kijken naar de dromen en wensen die ik heb opgeschreven! Ik ben bewust bezig om de dromen en doelen in concretere stappen uit te werken. Het motiveert me om gericht actie te ondernemen (en voor een twee ‘doelen’ heb ik dat ook al gedaan!) en het voelt fantastisch om te zien dat ik zo de richting van mijn dromen op beweeg.

Lijkt het jou ook tof om je dromen en verlangens eens voor jezelf op papier te zetten? Op de website van Passion Planner vind je een aantal downloads die je kan gebruiken om je eigen ‘Passion Roadmap’ te maken. Ook kan je daar je eigen Passion Planner bestellen voor als je er via deze planner verder mee aan de slag wilt.

Happy new year & Happy new dreams! 2018, kom maar op: ik heb zin om in dit nieuwe jaar mijn dromen na te jagen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie