VLOG 58 – Onze dromen van 2018

Het is de laatste dag van 2018. Voor de laatste keer dit jaar schrijf ik mijn blog. Wat is er veel gebeurd dit jaar! Naast mij op tafel ligt m’n Passion Planner. Een jaar geleden begonnen wij met het opschrijven van onze dromen en verlangens. Wat is daarmee gebeurd? In deze blog kijk ik terug op 2018 met behulp van een paar vragen van de reflectie van de Passion Planner.

 

Van 1-10, hoe voel je je in het algemeen over het afgelopen jaar?

Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor 2018. Het is een goed jaar geweest voor mij en voor ons. Wat ik vooral gaaf vind, is dat Jordi en ik veel beweging zijn geweest dit jaar: zo hebben we samen een bedrijf gestart, we zijn op huizenjacht geweest en we hebben mooie reizen gemaakt naar Berlijn en Australië. Nee, wij houden niet van een leven dat rustig voortkabbelt, wij houden van het avontuur, nieuwe dingen proberen, leren, reflecteren en weer iets nieuws doen. En ik zie dat we daar het hele jaar door mee bezig zijn geweest.

 

2018, bedankt! Ik geef je een 8,5.

Wat waren de drie grootste lessen die je hebt geleerd het afgelopen jaar? Op welke manier kan je die toepassen op je leven?

    1. Als ik mijn dromen en doelen opschrijf, is de kans groter dat ze uitkomen. Alleen het feit dat ik ze zie helpt me om er mee bezig te gaan. Op het moment dat het in m’n hoofd blijft en ik het niet opschrijf of op een andere manier visueel maak, dan ben ik minder gestimuleerd om ermee bezig te gaan. Zo heb ik een groter aandeel gekregen in Superbeing, hebben stappen gemaakt richting een nieuw (droom)huis, heb ik genetwerkt en heb ik tijd gemaakt voor creativiteit. In 2019 wil ik mijn (nieuwe!) Passion Planner weer gaan gebruiken om mijn dromen, passies en verlangens op te schrijven.
    1. Ik voel me beter als ik tijd voor mezelf maak, om te lezen, schrijven of handletteren. Het helpt me om mezelf en wat ik wil te ontdekken. Het zijn mijn oplaadpunten. Deze momenten komen niet zomaar aanwaaien, nee ik heb geleerd dat ik daar tijd voor moet maken. Tijd voor mezelf wil ik bewust tijd voor (blijven) maken.
  1. De laatste is eentje waar ik nog steeds op aan het broeden ben. Dit is iets wat ik deze maand heb geleerd: het is goed om te dromen en te verlangen, maar ook belangrijk om zonder verwachtingen te leven. “Er moet een balans zijn tussen het najagen van waar ik naar verlang en anderzijds het loslaten van mijn verwachtingen”, schreef ik in mijn laatste blog. Ik voel dat dit iets belangrijks is, zeker als het gaat om dromen najagen, daarom hoop ik hier in 2019 meer over te ontdekken.

Waar ben je vooral dankbaar voor het afgelopen jaar?

Het meest dankbaar ben ik voor Jordi. Misschien cheesy, maar wat hebben we samen een goed jaar gehad. We zijn supergelukkig, praten veel en samen kunnen we heel erg genieten. Ik ben blij met zo’n man aan mijn zij, die me altijd stimuleert om het beste uit mezelf te halen.

 

Deze zomer waren Jordi en ik naar een Marriage Retreat geweest. Niet omdat we problemen in ons huwelijk hadden, maar juist omdat we tijd wilden maken voor elkaar. Zeker als je samenwerkt is het heel belangrijk om ook tijd voor je relatie te maken. In dat weekend ontdekten we hoe goed we het hebben met elkaar en wat een sterk team we zijn.

 

We hadden onze trouwgeloften meegenomen en na 3 jaar weer naar elkaar uitgesproken. Jordi zei: “Ik zal je motiveren om groot te dromen en te blijven groeien […]. Ik beloof altijd achter je te staan en je te steunen om je dromen en verlangens na te jagen, je talenten verder te ontwikkelen en uit te stappen.”

 

Ik vind het zo bijzonder dat zonder dat we toen iets wisten van Dreams Come True Now, hij op onze bruiloft dit mij beloofde. En nu drie jaar laten kan ik zien dat dit elke dag het geval is geweest.

Welk advies zou je jezelf geven aan het begin van het nieuwe jaar?

“Ga iets meer doen wat je eng vindt.” Of “seek discomfort”, zou Yes Theory zeggen.

 

Ik heb in 2017 geleerd, toen ik mijn baan opzegde om Dreams Come True Now te starten, hoe goed het is om uit m’n comfortzone te komen. Het prikkelt me, ik leer mezelf beter kennen, ik ontmoet (meestal) nieuwe mensen. Bovendien zijn dingen helemaal niet zo eng als ik denk, waarom zou ik me erdoor tegen laten houden? Een verlangen naar veiligheid en comfort zorgt dat ik misschien niet vooruitkom in het leven.

 

Dus, note to self: Als ik iets graag wil, laat je dan niet tegenhouden omdat het nieuw of spannend is, maar zie dat juist als iets wat goed is om te doen, zodat je verder komt en kan leren over jezelf en anderen.

2019, ik ben klaar voor je! Kom maar op, met je nieuwe avonturen. Ik hoop veel te leren, nieuwe mensen te ontmoeten, uit m’n comfortzone te gaan en soms lekker in m’n me-bubbel tot rust te komen.

 

We willen je bedanken dat je ons in 2018 gevolgd hebt en we hopen dat je een fantastisch nieuw jaar tegemoet gaat! We wensen je een spetterend nieuw jaar om van te dromen en dat al je wensen uit mogen komen.

 

Much love!

Vera & Jordi

Een reactie plaatsen