VLOG 6 – Groot nieuws!

“14 februari 2017 – Een vader vertelde dat hij met z’n zoon naar een skatepleintje was geweest. Daar was een halfpipe, waar de jonge jongen graag vanaf wilde skaten. Trots vertelde de vader dat zijn zoon eraf is gegaan, ondanks dat hij het heel spannend vond om te doen. De kick om te gaan was groter dan de angst waardoor hij zou blijven. Het verhaal raakt me. Ik zie mezelf staan. Bovenop die halfpipe. Kriebels in mijn buik om te gaan. Blijven waar ik nu ben, voelt niet goed. Maar wat vind ik het eng om over de rand heen naar beneden te gaan. Wat als het misgaat? Wat als ik me bezeer? Wat als… ik het niet doe?”

Dit stukje komt uit mijn dagboek en is uit de periode dat ik erover nadacht om ontslag te nemen van mijn baan, waar de uitdaging weg was. Herken je dat? Dat je iets wil, je de spanning door je lichaam voelt gieren, maar je hoofd vol zit met gedachten die je tegen willen houden?

Herken je dat? Dat je iets wil, je de spanning door je lichaam voelt gieren, maar je hoofd vol zit met gedachten die je tegen willen houden?

Vanaf de eerste date die ik met Jordi had, hadden we het over reizen. Die gezamenlijke droom heeft ons samengebracht. Ik weet zoveel redenen waarom nu niet het goede moment is om een roadtrip langs de Westkust van Amerika te maken. Ik heb geen inkomen dus we moeten op ons geld letten, Jordi is druk en kan geen vrij nemen en de VS is de laatste tijd nou niet altijd even positief nieuws…

Soms is het super eng om over die rand heen te gaan, want verandering aanbrengen is confronterend. Voor de eerste keer ontslag nemen. Of contact zoeken met de sportschool. En nog even de wens om te reizen wegstoppen. Ik blijf nog héél even veilig bovenop mijn halfpipe staan. Wat is het goed als ik meer ben als een kind, die niet nadenkt over alles wat zou kunnen gebeuren. Hij gaat voor wat hij wil! Nu ik de eerste stap heb gezet, is de volgende makkelijker. Het helpt mij om in de toekomst om niet te stoppen voor een drempel of een hoge rand. Gewoon gaan en doen! En die praktische zaken? Die volgen vanzelf…

Wat wil jij graag doen, maar heb je nog niet gedaan omdat je misschien wel bang bent om te springen? Durf je het aan om te gaan?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Plaats een reactie