VLOG 61 – Ons eerste eigen thuis

Zoals Vera in de vlog al zegt, geloven wij dat het belangrijk is om niet alleen maar weg te dromen over alles wat we willen bereiken. Maar ook om stil te staan bij alles wat we al hebben meegemaakt. Als je in ons appartement komt, wordt je overspoelt door foto’s van ons. Niet omdat we nou zo graag naar onszelf kijken, maar omdat elke foto ons meeneemt naar een herinnering die we koesteren. Naast de verzamelde foto’s van onze avonturen, is ons appartement gevuld met spullen die ons herinneren aan momenten of plekken. Nu we gaan verhuizen merk ik steeds meer dat het niet alleen de spullen in ons huis zijn die de herinneringen dragen, maar ook het appartement zelf.

 

Ik ben in mijn kindertijd namelijk nooit verhuisd. Ik heb altijd in één huis gewoond, het huis waar ik geboren ben. Ik heb niet op mezelf gewoond maar ben vanuit huis getrouwd en met Vera gaan samenwonen. Dit appartement is het allereerste huis waar ik zelf (samen met Veer natuurlijk) een thuis van heb mogen maken. En het is gek om die mijlpaal achter te laten, want het maken van je eerste eigen thuis is niet zozeer een moment, maar een proces, een periode. Een periode waarin we getrouwd zijn, we onze droom om samen te reizen hebben mogen waarmaken, waar we ons bedrijf hebben mogen zien groeien van projectmatig naar fulltime business. Een tijd waarin ik veel van mezelf heb mogen ontdekken en ik geloof dat we de afgelopen 4 jaar in dit appartement een mooi en sterk fundament hebben mogen neerleggen voor onze relatie en daarmee ons verdere leven.

Ons nieuwe huis voelt daarom ook als een nieuwe stap in onze relatie.

Hoewel we onze spullen met herinneringen meenemen naar ons nieuwe huis, geloof ik dat we ook een periode achter ons laten die niet mee kan. Soms bekruipt me dan het gevoel van twijfel: we zijn toch gelukkig nu? Waarom zou je dan iets veranderen? Een instinctief gevoel om vast te klampen aan het bekende. Maar ik weet dat dat niet gebaseerd is op waarheid, want wanneer een fundament is gelegd mag je verder bouwen, de hoogte in. Ons nieuwe huis voelt daarom ook als een nieuwe stap in onze relatie. Het gekke is dat we nog totaal niet weten wat dat inhoudt – dat maakt het ook zo spannend.

Deze komende weken nemen we echt afscheid van ons eerste huis, ons eerste eigen thuis. Een periode vol mooie momenten en herinneringen, maar bovenal een periode waarin we ontzettend veel geleerd hebben en gegroeid zijn. Ik had me geen betere start(plek) van ons huwelijk kunnen voorstellen!

Op naar de volgende stap, op naar Weesp!

Much love!

Jordi

Een reactie plaatsen