VLOG 62 – We hebben een huis gekocht!

Daar staan we dan: met z’n tweetjes in een lege woonkamer. Het is stil. Het is kaal. We kijken elkaar aan. Het is van ons. Het hele huis is van ons!

 

Ik ben zo blij – niet te geloven! Blij dat we een nieuw huis hebben gevonden, dat de overdracht achter de rug is en dat we dit plekje tot ons eigen thuis kunnen gaan maken.

In aanloop naar de dag dat we de sleutels zouden krijgen, had ik verschillende gevoelens. Ze deden me denken twee dingen:

Ten eerste leken de dagen van voorbereiding erg op de dagen voorafgaand aan een weekendje weg in een vakantiehuisje. Meestal ben ik dan ook bezig met het uitzoeken en inpakken van allerlei praktische zaken die je mee moet nemen naar een onbekend huis, zoals vuilniszakken, wc-papier en lucifers. In gedachte loop ik door het huis(je) en denk ik na over wat handig is om daar te hebben. Persoonlijk vind ik dat heerlijk om te doen, het is een soort voorpret. Het was dan ook geen straf om al die spullen bij elkaar te hamsteren.

Daarnaast voelde ik me die donderdag bijna hetzelfde als de dag voor onze bruiloft. Ik wist: er staat iets groots aan te komen. Een belangrijke, unieke dag, met feestmomenten en een ceremonie. We hebben uiteindelijk afgelopen vrijdag “ja” gezegd tegen ons nieuwe huis en wat kijken we uit naar wat er gaat gebeuren!

Zo alleen als we vrijdagmiddag in ons huis stonden, zo gezellig vol was het zaterdagochtend: familie op bezoek! Het was zo fijn om eindelijk ons huis te showen aan de mensen die dicht bij ons staan. Ik vond het heerlijk om te vertellen over de kamers, het uitzicht en onze plannen. Het was niet de makelaar die vertelde over het huis, nee, wij vertelden over ons huis. Beetje bij beetje voelde het steeds meer als thuis.

Tot dat ene moment. Ik was beneden de vloer aan het afplakken en werd naar boven geroepen. Het laminaat was eruit en de stucloper lag klaar: de muur kon eruit. Ondanks dat ik heel graag als eerste die hamer tegen die muur aan wilde knallen, voelde het ontzettend vreemd. Normaal gesproken doe ik met nieuwe dingen altijd heel voorzichtig. Extra voorzichtig. Helemaal als het duur is, zoals met een nieuwe telefoon of auto. En wat doen wij 1 dag nadat wij de grootste aankoop van ons leven hebben gedaan? De beuk erin!

BAM! En na de eerste klap volgenden er al snel meer. Automatisch gingen m’n handen de lucht in: “Laat die verbouwing beginnen!” Want wat wordt het fijn om onze ideeën zichtbaar te laten worden in ons huis. Ons eigen ontwerp, een nieuwe slaapkamer, een prachtige badkamer… Wat fijn dat de verbouwing is begonnen. Ik ben klaar voor deze nieuwe periode.

Much love!

Vera

Een reactie plaatsen