VLOG 64 – Omgaan met tegenslagen

Ik zal eerlijk zijn – ik vond het een erg pittige week! Omdat er zo hard gewerkt wordt in ons huis en de verbouwing hard doorgaat, betekent het dat er veel beslissingen genomen moeten worden. Die keuzes zijn fundamenteel voor de tijd dat we in dit huis wonen. Daar moet goed over nagedacht worden…

 

Omdat onze auto aangereden is, hadden we nog een extra ‘dingetje’ deze week. Ook hier hadden we een aantal opties: Gaan we de dader zoeken? Willen we de auto laten repareren? Hoe gaan we dit betalen? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: Hoe gaan we persoonlijk om met deze vervelende situatie?

Die laatste vraag vind ik essentieel. Ik probeer de aanrijding van onze auto als een ‘trainingssituatie’ te zien. We hebben geluk gehad dat we alleen maar materiële schade hebben. Door op een goede manier op te gaan met deze situatie, trainen we onszelf voor als we voor grotere problemen staan.

Maar dat was verrekte lastig. Zeker op dinsdag, de dag na de aanrijding, was ik ontzettend moe van de intensieve dag. Ik zag de problemen opstapelen. We zitten door de koop van ons huis, de verbouwing en de aankomende verhuizing in een extreem dure tijd. Er was ons iets aangedaan. Hoe gaan we dit oplossen?

Het zat me niet lekker. Niet per se de situatie, maar hoe ik er mee om ging. Ik wil niet de periode waarin we aan ons nieuwe (t)huis aan het bouwen zijn, een negatieve smaak meegeven. Het nieuwe huis, de verbouwing en de verhuizing wil ik een positieve tijd van maken. En ik heb zelf de keuze of ik dat doe of niet.

In een verbouwing wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat er een goed fundament ligt onder wat je aan het bouwen bent. Een stevige, passende ondergrond bij de nieuwe situatie. Dat geldt niet alleen in een verbouwing, maar voor heel veel dingen in mijn leven. Als ik bouw aan mijn carrière, mijn relatie, mijn dromen en mijn leven, dan bouw ik op mijn waarden, op dankbaarheid, in vertrouwen en op mijn geloof. Dat is het fundament waar ik mijn leven op bouw.

Dus Jordi en ik hebben er uitgebreid over gesproken. We focussen ons op het goede, het positieve. We hebben onze mogelijkheden bekeken en een goede optie gevonden om de auto te repareren. Onze energie kunnen we maar één keer verdelen: we geven het graag aan iets waar we ook energie van krijgen.

Het was geen makkelijke week, maar we hebben de kans gepakt om onze visie en focus weer aan te scherpen. Want waar we op bouwen, daar moet goed over nagedacht worden. Gelukkig kunnen Jordi en ik elkaar scherp houden en kunnen we met een positieve vibe weer verder bouwen aan ons mooie huis.

Much love!

Vera

Een reactie plaatsen