VLOG 65 – Een risico nemen

Het is een drukke tijd zo’n verbouwing en verhuizing. Dus ik wil één gedachte – die al een paar dagen door m’n hoofd speelt – met je delen.

 

Durf ik (en durf jij) af en toe een risico te nemen? Die vraag komt bij me op door die diep donkere kleur op de muur in de woonkamer. Nadat Tamar de kamer lekker fris-wit had geverfd, gingen wij er met een best-wel-donkere groen eroverheen. Bij het openen van de pot hadden we nog geen idee van hoe de kleur zou uitpakken op de muur. Na een paar banen hadden we best wel twijfels of we door moesten gaan. Misschien ook omdat het wat schemerde, maar de muur leek wel zwart.

Jordi zei gisteren nog, een groot risico nemen = een grote beloning. Als ik het doe, dan heb ik een unieke, karaktervolle kleur in de woonkamer. Zo kan ik iets van mezelf laten zien en van wat ik mooi vind. Dat ik durf. Dat ik leef.

Het risico dat we met deze kleur liepen, is dat we het niet mooi zouden kunnen vinden. En in dat geval zouden we na de verhuizing nog een keer de muur over kunnen schilderen. Dat kost tijd, geld en wat energie. Dat is te overzien. Dus waarom zouden we dan niet die spannende groene kleur op de muur smeren?

Ik geloof dat dit voor veel dingen zo werkt. Als ik een gevoel heb om iets te doen, te starten, te proberen: ga het gewoon doen. Wat is nou echt het risico wat ik loop? Het levert me uiteindelijk zoveel op. Zoals alleen al de ervaring van nieuwe dingen uitproberen. Experimenteren. Risicootjes nemen, waarbij je niet weet hoe het uitpakt.

Dus kijk om je heen, de lente loopt uit. Doe ’s gek, neem een risico, volg je droom, stap uit en geniet van elke minuut van het proces!

Much love!

Vera

Een reactie plaatsen