VLOG 66 – Verhuizen doe je niet in één dag.

Jaaa, ein-de-lijk! De eerste vlog en blog vanuit ons nieuwe huis. Het is een dingetje hoor, dat verhuizen, maar ik ben blij dat ik nu – uitkijkend over de vijver voor ons huis – deze blog erover kan schrijven.

 

Al die weken van voorbereiden, opknappen, inpakken en plannen zijn voorbij. (Het uitpakken overigens nog niet, haha.) Maar ik had verwacht dat met de verhuisdag achter de rug, de meest intense periode wel afgesloten was. Helaas bleek dat niet helemaal waar. Verhuizen doe je niet in één dag.

Verhuizen is het proces van je leven inpakken. Herinneringen, rotzooi, administratie, praktische zaken, grote meubels, kleine dingen. Het ging allemaal door m’n handen. Ons appartementje achterlaten waar we zoveel hebben opgebouwd, ging ook niet zonder tranen. Jordi en ik hebben daar zoveel dingen meegemaakt en gebouwd aan onze relatie. En om die plek kaal en leeg achter te laten, raakte me. Het kwam ook omdat we nog geen nieuwe vertrouwde plek hadden. Want we moesten nog een nieuw thuis maken. Onszelf vertrouwd maken met een vreemde plek, naast onbekende buren in een nieuwe woonplaats.

De afgelopen weken voelde ik me een soort van verdoofd. Er moest zoveel gebeuren dat ik eigenlijk geen tijd of rust kon vinden om echt even bij m’n emoties te komen. Om te laten landen dat we verhuisd zijn en ruimte te geven aan de impact die dat heeft.

En dat verlangen naar een rustige plek om te wonen, is hier in Weesp realiteit geworden

Het nieuwe huis is heerlijk. Het is een rustige plek dat ons een heel goed en vertrouwd gevoel geeft. De tuin is erg fijn en de stilte bevalt ons heel goed. In 2017 hebben Jordi en ik in Amerika gesproken over wat ‘thuis’ betekent. We kwamen tot de conclusie dat thuis voor ons een plek is waar we tot rust kunnen komen. Die rust ervaarden we op reis, maar niet in ons appartement aan de winkelstraat. En dat verlangen naar een rustige plek om te wonen, is hier in Weesp realiteit geworden.

Toch vind ik het nog lastig om nu al te zeggen dat ik me hier helemaal thuis voel. Ik had wel verwacht dat dat heel snel zou gebeuren, omdat dit huis aan al onze wensen voldoet. Misschien is ‘thuis’ voor mij meer dan alleen een plek van rust, maar heeft het ook te maken met een vertrouwensband. Net als een relatie tussen mensen die door tijd kan groeien en verdiepen. Ik wil ervaringen en herinneringen hebben hier en de geluiden, leuke dingen en mankementen kennen van ons huis. Ik wil weten wat ik aan je heb als ik het koud heb en het regent, wat je voor me kan betekenen als de zon schijnt.

Na vier jaar Beverwijk mag het gevoel van ‘thuis zijn’ in Weesp groeien. En ik wil mezelf de tijd gunnen die daarvoor nodig is om ons huisje te leren kennen. Met de fijne ervaringen van de afgelopen weken, heb ik er alle vertrouwen in dat op de goede tijd het thuisgevoel ook zal komen.

Ook hier wil ik iedereen bedanken die ons heeft geholpen om ons nieuwe huis op te knappen en mooi te maken. Ontzettend bedankt voor het verven, vloeren leggen, demonteren, monteren, inpakken, op-en-neer rijden, boodschappen doen en eten maken, meeleven en -denken, schuren, schoonmaken en zoveel meer. Dankzij jullie is onze start in Weesp zo comfortabel geweest en wij kijken er naar uit om hier met jullie prachtige nieuwe herinneringen maken.

Much love!

Vera

Een reactie plaatsen