VLOG 67 – Belangrijke verhuistip

Voor het eerst wakker worden in onze nieuwe slaapkamer was heerlijk. Niet door herrie van de winkelstraat of een café onder ons slaapkamerraam, maar (semi-uitgerust) ontwaken in ons eigen huis met zacht gefluit van vogeltjes. Ondanks dat het nog vroeg was, waren we te nieuwsgierig om in bed te blijven. Binnen no time banjerden we door het huis: lampen instellen, beneden naar buiten kijken, toilettassen uitpakken, gewoon op zolder zitten, kortom: genieten. Genieten van het feit dat dit mooie huis van ons is.

 

De eerste dagen/weken na de verhuizing waren we elke dag wel met wat dingetjes bezig om het huis steeds meer eigen te maken. Heerlijk. Maar na een paar weken, merkte ik dat ik er geen puf meer voor had. Ik kon het niet meer opbrengen om na een week werken, in het weekend of ‘s avonds nog ‘even’ de studeerkamer te verven, plinten te plakken of lampen, wc-rolhouders, schilderijen en posters te opgehangen. Maar ik wil zo graag dat het klaar is…

Toen las ik in m’n Passion Planner de volgende quote:

Fall in love with the process. Focus on doing your best in each step as opposed to just focusing on the end result.

Niet echt een nieuwe boodschap, maar ‘t was wel goed om ‘m opnieuw te horen. Het gaat er niet om dat alles in één keer perfect is. Het hoeft niet allemaal vandaag af. Verhuizen is een proces. Ik mag de waarde daarvan inzien en mezelf daarin ook liefhebben. “Doe je best waar je kan en ontspan.”

Even eerlijk. Ik heb sinds de koop van ons huis niet altijd even goed nagedacht over wat ‘het beste is’ in het proces. Er waren altijd dingen die geregeld moesten worden. Met de focus op m’n to-do-lijstje heb ik niet altijd even goed nagedacht of mijn leven in balans is. En ik ben in deze drukke tijd juist geneigd om meer en harder te werken en tijd te besparen op hobby’s en vrije tijd. Zo ligt de piano nog in bubbeltjeswrap in de studeerkamer.

Maar evenwicht is belangrijk. Het hoort bij onze natuur. Ik kan niets geven, als ik niets heb ontvangen. Als een werkweek druk (genoeg) is, dan kan een dag nietsdoen beter voor me zijn dan doorwerken. Paradoxaal, maar waar. Een dag om op te laden, energie op te doen, los te laten en te ontstressen. Want in een periode die veel energie kost, moet ik zorgen dat ik ook energie hebt.

Het was even lastig, maar ik heb de laatste weken dus iets meer op de bank gezeten. Ondanks dat ik zo graag het huis meer op orde wilde hebben, ben ik met een nieuwe serie gestart op Netflix (Prison Break!), ik ben weer wat uitgebreider gaan koken i.p.v. met pakjes en zakjes, we hebben een tuinset gekocht waarop we heerlijk hebben gezeten. Én ik ben elke week in bad geweest. Ik voel me nu veel meer uitgerust en ik merk dat m’n werk beter gaat. Juist door mezelf wat lucht te geven , merk ik dat wat ik doe veel beter gaat. Ik zit lekkerder in m’n vel, kan meer genieten. Loslaten is zo gek nog niet.

En nu die goeie-ouwe energie weer wat meer terug is, zou het best wel kunnen dat ik daarmee de studeerkamer onder handen neem. Om daarna met een biertje in de tuin te vieren dat het leven goed is.

Much love!

Vera

Een reactie plaatsen