VLOG 7 – Waarom ik mijn dromen vlog

Spierpijn

Oh, wat voelde ik me maandag lekker in m’n lijf en fris in mijn hoofd na de eerste training! Fantastisch! Tot ik dinsdagochtend wakker werd… Ai! Overal spierpijn. Toch (nog) niet zo fit als ik dacht. 😉 Van mijn personal trainer Jerry heb ik geleerd dat ik goed moet eten en m’n spieren moet laten herstellen. De uitgelezen kans om dinsdag even met een boek op de bank te ploffen om naast m’n lichaam ook mijn hersenen eens goed aan het werk te zetten met het boekje van 365 Dagen Succesvol. De hoofdstuktitel “De magie bevindt zich buiten mijn comfortzone” sprak me meteen aan…

De magie bevindt zich buiten mijn comfortzone.

Even persoonlijk…

Een opdracht uit dit hoofdstuk was om mijn persoonlijke kernwaarden te formuleren: avontuur, authenticiteit, creativiteit, zinvol leven, verbinden/verbondenheid. Ik merkte dat ik niet meer op m’n plek zat op mijn oude werk, omdat wat ik deed niet meer overeen kwam met wat ik belangrijk vind. Ik kon mijn kernwaarden niet meer terugvinden in mijn werkzaamheden: het was tijd voor verandering! 

“Juist door dingen te doen waar je bang voor bent ontdek je nieuwe mogelijkheden en doe je kennis op. Buiten je comfortzone ligt de sleutel tot verandering.”

Wow, wat een mooie quote! Dit vertelt precies waar ik op dit moment midden in zit: een sprong buiten mijn comfortzone. Mijn kernwaarden bevatten wat ik écht belangrijk vind en vanzelfsprekend zijn deze begrippen ook terug te vinden in Dreams Come True Now. Op basis van mijn kernwaarden heb ik 4 redenen op een rijtje gezet die kort en krachtig omvatten waarom ik de sprong in het diepe heb genomen.

  • Mijn dromen horen bij wie ik ben (kernwaarde authenticiteit)
  • Mijn dromen maken mijn leven zinvol (kernwaarde zinvol leven en verbondenheid)
  • Mijn dromen brengen mij buiten mijn comfortzone (kernwaarde avontuur)
  • Mijn dromen geven mij visie voor de toekomst (kernwaarde creativiteit)
Als ik eerlijk ben, vind ik het vloggen elke keer weer spannend.

Vloggen als instrument

Als ik eerlijk ben, vind ik het vloggen elke keer weer spannend. Zeker als ik in het openbaar loop of fiets met m’n camera en m’n uitgestrekte vlog-arm. Of in de sportschool aan het filmen ben, terwijl ik eigenlijk zo min mogelijk wil opvallen… Ja, elke vlog is voor mij weer een persoonlijke uitdaging. En daar geniet ik ook van, want ik houd van het avontuurlijke en om mezelf uit te dagen. Ik kan bovendien een hoop creativiteit kwijt in m’n vlogs! Het belangrijkste vind ik dat het leuk is om naar te kijken en dat je kan zien wie ik ben. Dat ik het spannend vind om nieuwe dingen te doen, leer te genieten en probeer te ontdekken wat mijn dromen zijn. Het vloggen is een bezigheid waarin ik al mijn kernwaarden terugvind en zoveel voldoening uithaal. Het daagt me uit, ik leer superveel nieuwe dingen en bovenal heb ik er ontzettend veel plezier in! Vloggen maakt dat het volgen van mijn dromen voor mij zinvol is én hopelijk ook iets kan betekenen voor anderen.

De manier waarop ik met mijn droom bezig ben, is persoonlijk. Maar ik geef het prioriteit, omdat ik het te belangrijk vind om weg te stoppen. Ik hoop dat ook jij je dromen gaat volgen en daardoor gelukkiger zult worden. En wat zou het te gek zijn als mijn zoektocht daarin voor jou een inspiratie kan zijn, dat is mijn droom!

BewarenBewaren

Plaats een reactie