VLOG 8 – Karretjes stelen in de Efteling!

Ben je ook wel eens in de Efteling geweest? Mijn enige bezoek aan dit park was 10 jaar geleden. En wat me van toen is bijgebleven, maakte ook deze keer het bezoek weer ontzettend bijzonder: de kracht van de Efteling is het vertellen van verhalen.

De kracht van de Efteling is het vertellen van verhalen.

Nee, dit is geen normale prullenbak, maar een hongerig familielid dat gek is op papier en het park schoonhoudt. Dus geef ik Holle Bolle Gijs mijn (papieren) afval. En ik zit niet in zomaar een achtbaan, nee, ik ben mijnwerker in mijncomplex Baron 1898. Ik word tegengehouden door ‘witte wieven’ die de kabel van de lift laten knappen, waardoor ik maar liefst 40 meter naar beneden kelder.

De verhalen maken dit attractiepark uniek. Er is geen park dat dezelfde verhalen vertelt en daardoor onderscheidt de Efteling zich van al de andere parken. Een uniek verhaal schrijven vraagt lef en creativiteit, om vanuit niets, iets te creëren. Eigenlijk kijk ik op dit moment ook zo naar mijn leven; Durf ik mijn eigen verhaal te schrijven? En durf ik er misschien ook wel ‘sprookjeselementen’ in te verwerken, ondanks dat anderen soms zeggen dat het ‘niet realistisch is’?

Ik merk dat er bepaalde verwachtingen zijn over hoe ‘mijn verhaal’ eruit zou moeten zien, de details mag ik zelf invullen maar de vaste elementen zijn al voor mij bepaald.

De afgelopen periode heb ik veel vragen gekregen over hoe het kan dat ik zomaar mijn vaste baan heb opgezegd. En wat ik nu wil gaan doen om geld te verdienen? Ik merk dat er bepaalde verwachtingen zijn over hoe ‘mijn verhaal’ eruit zou moeten zien, de details mag ik zelf invullen maar de vaste elementen zijn al voor mij bepaald.

Om eerlijk te zijn weet ik ook niet precies waar dit verhaal mij heen zal leiden, dat maakt het juist zo’n heerlijk avontuur. Ik ben nu bij het hoofdstuk waar ik tijd mag nemen voor mezelf en na kan denken over de richting van mijn verhaal. Want ik wil mijn eigen verhaal schrijven en de hoofdrol hebben in mijn eigen leven. Ik kies ervoor om mijn eigen keuzes te maken en het leven me niet te laten overkomen alsof ik in een achtbaan zit en er niet meer uit kan.

Het schrijven van je eigen verhaal is geen sprookje, maar je mag zeker je fantasie gebruiken!

Plaats een reactie